Miten eteeriset öljyt eroavat toisistaan?

Hahtuvalta löydät laajan valikoiman ihania eteerisiä öljyjä ja öljysekoituksia, joiden joukosta löydät varmasti omat suosikkisi. Tässä postauksessa kerromme, millä tavoin eteeriset öljyt eroavat toisistaan sekä esittelemme muutamia suosikkiöljyjä.

Jokainen eteerinen öljy on tehty luonnonkasvista, joten kullakin öljyllä on oma tuoksunsa ja vaikutuksensa sen mukaan, mistä kasvista kyseinen öljy on valmistettu. Eteerisiä öljyjä voit käyttää niin diffuuserissa, kodinhoidossa kuin parfyyminakin. Lisää eteeristen öljyjen käytöstä kodinhoidossa voit lukea täältä.

Eteeristen öljyjen erot tuoksuissa

Jokainen öljy on tehty luonnonkasveista, jotka tuovat öljylle sen ominaisuudet niin vaikutuksissa kuin tuoksussakin. Esimerkiksi ihana mandariiniöljy tuoksuu raikkaalta ja makealta mandariinilta, kun taas eukalyptus on upean raikas ja puhdas, kuten eukalyptuskasvikin. Jos haluat tuoda arkeesi ihanaa tuoksua luontaisesti, voit valita suosikkiöljysi tuoksun perusteella ja käyttää niitä diffuuserissa tai sekoittaa niistä ihanan öljysekoituksen. Ohjeet öljysekoituksen luontiin löydät täältä.

Eteeristen öljyjen erot tuoksuissa

Makea tuoksu

Ihana Plant Therapyn Vanilla tuoksu on kauniin makea ja vaniljainen. Tämä öljy sopii upeasti eri öljysekoituksiin ja diffuuseriin esimerkiksi yhdessä appelsiinin kanssa. 

Raikas tuoksu

Piparminttuöljyssä on raikas, viileä ja makean piparminttuinen tuoksu. Se sopii ihanasti virkistämään esimerkiksi iltapäiväväsymystä.

Hedelmäinen tuoksu

Hedelmäisen makea mandariiniöljy tuo kotiisi ihanaa trooppista tuoksua. Mandariiniöljy sopii tuoksuksi sekä kodinhoitoon, diffuuseriin että omaan parfyymiisi.

Metsäinen tuoksu

Setripuun havuinen ja puinen tuoksu maadoittaa ja tuo rauhaa arkeen. Tämä tuoksu sopii ihanasti esimerkiksi meditaatio- ja joogahetkiin.

 

 

Eteeristen öljyjen erot vaikutuksissa

Eteeriset öljyt eroavat toisistaan myös niiden vaikutusten ja käyttötarkoitusten mukaan. Toiset öljyt (kuten laventeli) sopivat paremmin rauhoittumiseen ja rentoutumiseen, kun taas toiset ovat piristäviä ja virkistäviä (kuten Eukalyptus). Kun valitset eteeristä öljyä, voit antaa intuitiosi johdattaa sinut oikean öljyn luo. Tässä muutama vinkki, jotka voivat myös auttaa valitsemaan kaipaamasi öljyn.

Virkistävät ja piristävä

Piristävät eteeriset öljyt sopivat täydellisesti iltapäiväväsymyksen taltuttajaksi. Tiputa muutama tippa Energy -öljysekoitusta diffuuseriin ja nauti virkistävästä aromaterapiahetkestä. 

Rauhoittava ja rentouttava

Lempeä laventeliöljy sopii ihanasti rauhoittamaan ja rentouttamaan ennen nukkumaanmenoa. Laventeliöljy myös vähentää mielen ja kehon jännitystä.

Iloa ja energiaa tuova

Sitruunan eteerinen öljy tuo iloa ja energiaa arkeesi ja sopiikin raikkaan tuoksunsa ansiosta mainiosti myös kodin siivoukseen. Sitruunan eteerinen öljy rohkaisee ennen jännittävää hetkeä ja edistää positiivista ajattelua.

Keskittymistä helpottava ja stressiä vähentävä

Raikkaan yrttimäinen rosmariiniöljy tukee muistia, keskittymistä ja valppautta. Rosmariiniöljy vähentää myös stressiä ja auttaa rentoutumaan, joten se sopii täydellisesti opiskelua tai työntekoa tukemaan. Levitä öljyä ihollesi pohjaöljyyn laimennettuna tai tiputa muutama tippa diffuuseriin ja aseta se työpisteesi lähelle.

 

Autamme sinua mielellämme valitsemaan juuri sinulle sopivan öljyn. Jos haluat tutustua eteeristen öljyjen vaikutuksiin ja hurmaaviin tuoksuihin kasvotusten, voit varata ihanan tuoksupajan Hahtuvan yrittäjältä Elinalta! Lue lisää täältä.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.