Eteeristen öljyjen käyttö parfyymina

Tiesitkö, että eteerisiä öljyjä voi käyttää kotiin tuoksun tuomisen lisäksi myös parfyymina, jonka voit sekoittaa juuri omien tarpeidesi ja toiveidesi mukaan? Tässä artikkelissa kerromme, miten löydät oman voimatuoksusi, mitä sinun tulisi huomioida tuoksua sekoittaessa ja miten parfyymi tehdään.

1. Muista aina eteeristen öljyjen turvallinen käyttö

Eteeriset öljyt on tehty luonnon ainesosista, esimerkiksi hedelmistä (kuten mandariini, sitruuna tai appelsiiniöljy) tai kasvien oksista, lehdistä ja marjoista (kuten kuusi ja kataja). Yhteen pulloon öljyä on käytetty aina suuri määrä raaka-ainetta, jonka vuoksi öljyä tulisi aina laittaa iholle vain pohjaöljyyn sekoitettuna -näin saat ihanan tuoksun ja eteerisen öljyn hyödyt ärsyttämättä ihoasi. Tuoksua voit laimentaa esimerkiksi ihanaan hampunsiemen- tai jojobaöljyyn.

 

2. Kuuntele intuitiotasi sekä omia tarpeitasi parfyymisi luomisessa!

Jokaisella öljyllä on omanlaisensa vaikutus. Esimerkiksi virkistäviä tuoksuja ovat sitruuna ja rosmariini, kun taas appelsiini ja frankinsensi rauhoittavat. Voit valita öljyn myös pelkän tuoksun perusteella -upean tuoksuisia öljyjä ovat esimerkiksi laventeli ja ylang ylang.

Jos kaipaat työpäiviisi ihanaa virkistystä ja positiivista energiaa, voit sekoittaa roll on -pulloon esimerkiksi sitruunaa ja ihanaa rosmariinia -näin saat raikkaan tuoksun, jota voit levittää pitkin päivää ranteillesi ja kaulallesi. Kaunis tuoksu tuo mieleen kesän ja auringon, joten tuoksu sopii kauniisti esimerkiksi talveen ja kevääseen tuomaan virkeyttä!

Illalla kotiin saapuessa on ihana sipaista ranteelle rauhoittavaa öljysekoitusta, jossa voit yhdistää frankinsensia ja laventelia. Kauniit, maanläheiset tuoksut maadoittavat sinut itsesi äärelle ja sopivat ihanasti esimerkiksi merkiksi omasta ajastasi, jolloin saat levätä ja rentoutua.

 

3. Valitse haluamasi säilyttämispullo

Tuoksusi säilymiseksi kannattaa valita kaunis roll on -pullo tai pipettipullo riippuen haluamastasi levitystavasta. Roll on -pullo kulkee mukanasi esimerkiksi käsilaukussa ja mahdollistaa helpon levityksen iholle, kun taas pipettipulloon voit tehdä sekoituksen aromaterapeuttisia hierontahetkiä varten.

Ihanat luonnonkivirullalla varustetut ja luonnonkiviä sisällään pitävät roll on -pullot ovat kauniita ja saat yhdistettyä niissä luonnonkivien energian ja voiman sekä valitsemasi eteeristen öljyjen myönteiset vaikutukset. Pullon tilavuus on 10 ml ja siihen sopiva annostelu on 2-5 tippaa haluamaasi eteeristä öljyä. Lue täältä lisää siitä, millainen voima missäkin luonnonkivessä on.

Kauniita pipettipulloja löydät eri ko'oissa aina 15 ml:sta 100 ml:aan. Voit sekoittaa esimerkiksi ihanan hierontaöljyn valoa läpäisemättömään pipettipulloon, joka suojaa öljysekoitusta valolta.

 

4. Parfyymin valmistus

Kaada haluamaasi pulloon pohjaöljyä ja lisää muutama tippa haluamiasi eteerisiä öljyjä -voit valita yhtä tai useampaa öljyä ja tuoksutella niitä vielä ennen lisäämistä. Aloita lisäämällä pieni määrä -tuoksua voit aina voimistaa lisäämällä eteeristä öljyä. Huomaathan, että tuoksu tekeytyy vuorokauden.

Sekoita öljysekoitusta lempeästi, jotta eteerinen öljy sekoittuu pohjaöljyyn. Voit vielä kokeilla öljyä ihollesi -tuoksuuko se tarpeeksi, vai haluatko vielä lisätä eteeristä öljyä?

Säilytä pulloa siellä, missä sitä käytät -olipa se sitten käsilaukussa, yöpöydällä tai työhuoneessasi. Tärkeintä on, että voimatuoksusi on lähelläsi silloin, kun sitä tarvitset!

Lopuksi kerromme vielä muutamien öljyjen vaikutuksia helpottamaan sinua löytämään juuri sinun voimatuoksusi öljyt.

 

Mandariini

Ihanan makea ja raikas mandariiniöljyn tuoksu piristää päivääsi. Se voi auttaa puhdistamaan mielen ja vähentämään hermostuneisuutta.

Laventeli

Laventelin rauhoittava tuoksu voi auttaa sinua rentoutumaan ja tuo arkeesi lempeyttä vähentämällä hermostosi stressiä.

Kataja

Sopii tukemaan elimistön sekä mielen puhdistumista. Ihana, metsäinen tuoksu.

Ylang Ylang

Voi rentouttaa, puhdistaa ja tuoda hyvää oloa.  Se voi myös kohottaa mieltä lievittäen suuttumusta, kireyttä ja unettomuutta.

Rosmariini

Sen sanotaan etenkin auttavan keskittymään ja parantavan muistia ja se onkin suosittu öljy opiskelijoiden keskuudessa.

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.