Joogan lumoissa – eteeristen öljyjen pauloissa

Kun kurkkaa hieman pintaa syvemmälle huomaa, että joogassa ja eteerisissä öljyissä on paljon samaa. Sekä joogan että eteeristen öljyjen äärelle voi pysähtyä tunnustelemaan omaa upeaa ainutkertaista elämää. Joogan tapaan myös eteerisistä öljyistä voi löytää rauhaa ja harmoniaa tai vastaavasti energiaa ja uskoa omaan tekemiseen. Ja mikä voima niillä onkaan yhdessä!

Joogalla on pitkät perinteet. Se on lähes 4 000 vuotta vanha kokonaisvaltainen menetelmä, jolla on lukuisia fyysisiä ja henkisiä terveysvaikutuksia. Erilaisista asanoista koostuva jooga alentaa stressiä ja valitun joogan luonteen mukaan joko rentouttaa niin kehoa kuin mieltä tai laittaa lihakset hommiin.

Jooga ja eteeriset öljyt sopivatkin hyvin yhteen ja eteeriset öljyt voivat vahvistaa joogan vaikutusta.

Jos olet tekemässä esimerkiksi astangajoogan tyyppisen dynaamisen joogaharjoitteen, kannattaa sen tueksi valita energisoiva ja piristävä eteerinen öljy. Rauhallisempien joogien – kuten restoratiivisen yin-joogan – tueksi sopii hyvin sen sijaan rauhoittavat ja maadoittavat eteeriset öljyt. 

Hahtuvan eteeriset öljyvinkit joogan tueksi

Seetripuu on rauhoittava puutuoksu, joka juurruttaa, maadoittaa, tuo turvaa ja hellii lihaksia. Siinä on balsamimaisia maan ja savun sävyjä sekä aavistus sitrusta. Seetripuu sopiikin loistavasti joogaan, sillä juuri puutuoksut juurruttavat hetkeen ja auttavat yhteyden saamista omaan itseensä.

Frankinsensi on maadoittava, juurruttava ja rauhoittava puuöljy, joka auttaa rentouttamaan lihaksia liikunnan jälkeen. Samalla frankinsensi auttaa henkisessä kasvussa ja tukee yhteyden löytämistä omaan itseensä. Sen tuoksussa on sitruksinen, balsamimainen ja mausteinen vivahde.

Piparminttuöljy sopii hyvin energisten ja voimaa kasvattavien joogalajien pariksi. Piparminttu auttaa hengittämään ja hapettumaan dynaamisen harjoitteen, kuten hathajoogan, aikana. Lisäksi piparmintun lihaksia rentouttava ominaisuus sopii hyvin voimaa kasvattavien joogien tueksi.

Appelsiiniöljy tuoksuu mehukkaan raikkaalle ja sitrusmaiselle. Samalla se sekä rentouttaa ja rauhoittaa että energisoi ja kohottaa tunnelmaa. Se sopiikin hyvin eteeriseksi öljyksi esimerkiksi yin/yang-joogaharjoitteeseen, jossa yhdistyy sekä virtaava flow-jooga että rauhallinen yin-jooga.

Lisäksi laventeli on ihana lisä illan joogahetkiin, sillä se rentouttaa ja rauhoittaa pitkän päivän jälkeen.

Näin käytät eteeristä öljyä – tuoksuttele suoraan pullosta tai laita diffuuseriin

Eteeriset öljyt vaikuttavat monella tapaa. Yksinkertaisin tapa yhdistää joogaharjoitus ja eteerinen öljy on tuoksuttaa öljyä varovasti suoraan pullosta tai inhalaattorista. Kotona joogatessa eteeristä öljyä voi laittaa tuoksukivelle tai diffuuseriin, jolloin öljyn tuoksu kietoo huomaansa koko harjoitteen ajaksi.

Jos haluat käyttää eteeristä öljyä suoraan iholle, tulee se sekoittaa roll-on-pulloon laadukkaaseen pohjaöljyyn (enintään 5-10 tippaa per 10 ml) . Huomaathan, että vaikka eteeriset öljyt ovat luonnonmukaisia, ei niitä tule käyttää laimentamattomana suoraan iholle allergisten reaktioiden tai muiden herkkyyksien välttämiseksi.

Muistathan huomioida myös muut eteerisiä öljyjä käyttäessäsi. Joogasalille mennessä öljyä kannattaa käyttää niin, että tunnet itse sen vienon tuoksun. Ihania joogahetkiä eteeristen öljyjen kanssa!

Kiinnostuitko eteerisistä öljyistä? Kurkkaa Hahtuvan laadukkaitten eteeristen öljyjen valikoimaan tai tutustu eteeristen öljyjen tuoksutyöpajaan.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.