Ultraäänidiffuuseri - miten se toimii ja millaisia ominaisuuksia niillä on

Tiesitkö, että diffuuseria kutsutaan monilla nimillä, kuten diffuusori, aromadiffuuseri, aromihajotin, diffu, pöhötin. Käytetään nyt termiä diffuuseri. 

Suurin osa tietää, että ultraäänidiffuuseri tulee ensin täyttää vedellä ja sen jälkeen veteen lisätään muutama tippa eteeristä öljyä. Eteeriset öljyt eivät kuitenkaan sekoitu veteen, vaan tipat jäävät kellumaan veden päälle. Mutta miten ihmeessä diffuuseri onnistuu sekoittamaan veden ja eteerisen öljyn keskenään? Suurin osa erehtyy luulemaan, että ultraäänidiffuuserista ulos tuleva sumu on höyryä. Näin ei kuitenkaan ole.

Ultraäänidiffuuseri ei itseasiassa tuota lainkaan höyryä, koska höyry vaatii syntyäkseen veden lämmittämisen. Ultraäänidiffuuserissa on sen sijaan pieni levy, joka saa aikaan ultraäänivärähtelyä. Ultraäänivärähtely "sekoittaa" vettä niin paljon, että veden ja eteerisen öljyn molekyylit hajoavat. Seurauksena syntyy hienojakoista sumua, joka levittää eteerisen öljyn ilmaan.

Ultraäänidiffuuserin käyttöön liittyy monia etuja. Ne eivät vaadi paljon tehoa ja ne toimivat myös ilmankostuttimena. Ilmankosteuttaminen voi lievittää ihon, silmien ja nenän kuivuutta. 

Ultraäänidiffuuseri on myös helppo pitää puhtaana. Laite täytetään vedellä ja veteen lisätään loraus etikkaa. Tämän jälkeen laite laitetaan päälle ja annetaan sumuttaa etikka vettä n. 10-15min. Etikkasumutuksen jälkeen laite tyhjennetään ja kuivataan hellästi mikrokuituliinalla.


Mitä eroa meidän eri diffuusereilla on keskenään?

Huurre-diffuusereissa on sisäänrakennettuna erilaisia rauhoittavia ääniä. Diffuuserissa on mm. valkoista kohinaa (white noise), linnun laulua ja sademetsän ääniä. 

Sävel-diffuusereissa on sisäänrakennettu kaiutin ja siinä on bluetooth-toiminto. Voit kuunnella Sävelen kautta esim. rentouttavaa musiikkia taikka äänikirjaa. 

Kuura-diffuuseri sammuu, kun sen vesi loppuu. Voit myös ajastaa sen sammumaan 2h tai 4h kuluttua.  Kuura-diffuuserissa on kaukosäädin, jolla sumun voimakkuutta voi säätää. Kaukosäätimellä voi säätää myös kaikkia muita Kuuran toimintoja kuten valojen väriä taikka kirkkautta. Kuura-diffuuserissa on myös jaksottainen sumutus toiminto, eli Kuura sumuttaa 10 sekuntia ja on jälleen sumuttamatta 10 sekuntia.

Taival-diffuuseri on pieni, mutta tehokas. Utu mahtuu helposti mukaan mökille taikka hotelliin. Voit käyttää Utua myös autossa USB- liittimen avulla. Voit valita, onko laitteen vaalea valo päällä vai pois päältä.

Silmu- ja Hiutale -diffuusereissa voi valita joko vaihtuvat värivalot taikka pysäyttää valon toivomaansa väri valoon. Laitteet sammuvat, kun vesi loppuu. 

Laitteet jaksottaisella sumutoiminnolla: Kuura, Silmu ja Sävel.

 

Laite sisäänrakennetuilla äänillä: Huurre

 

Laite, jossa bluetooth ja kaiutin: Sävel

 

Pienikokoiset/matkadiffuuserit: Taival

 

Laite kaukosäätimellä: Kuura

 

Diffuuserit, joissa on lasikansi: Silmu ja Routa

 

DIffuuseri, jossa keraaminen kansi: Hiutale

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.