Ultraääni diffuuseri - miten se toimii ja millaisia ominaisuuksia niillä on

Tiesitkö, että diffuuseria kutsutaan monilla nimillä, kuten diffuusori, aromadiffuuseri, aromihajotin. Käytetään nyt termiä diffuuseri. 

Suurin osa tietää, että ultraääni diffuuseri tulee ensin täyttää vedellä ja sen jälkeen veteen lisätään muutama tippa eteeristä öljyä. Eteeriset öljyt eivät kuitenkaan sekoitu veteen vaan tipat jäävät kellumaan veden päälle. Mutta miten ihmeessä diffuuseri onnistuu sekoittamaan veden ja eteerisen öljyn keskenään? Suurin osa erehtyy luulemaan, että ultraääni diffuuserista ulos tuleva sumu on höyryä. Näin ei kuitenkaan ole.


Ultraääni diffuuseri ei itseasiassa tuota lainkaan höyryä, koska höyry vaatii syntyäkseen veden lämmittämisen. Ultraääni diffuuserissa on sen sijaan pieni levy, joka saa aikaan ultraääni värähtelyä. Ultraääni värähtely "sekoittaa" vettä niin paljon, että veden ja eteerisen öljyn molekyylit hajoavat. Seurauksena syntyy hienojakoista sumua, joka levittää eteerisen öljyn ilmaan.


Ultraääni diffuuserin käyttöön liittyy monia etuja. Ne eivät vaadi paljon tehoa ja ne toimivat myös ilmankostuttimena. Ilmankosteuttaminen voi lievittää ihon, silmien ja nenän kuivuutta. 

Ultraääni diffuusori on myös helppo pitää puhtaana. Laite täytetään vedellä ja veteen lisätään loraus etikkaa. Tämän jälkeen laite laitetaan päälle ja annetaan sumuttaa etikka vettä n. 10-15min. Etikka sumutuksen jälkeen laite tyhjennetään ja kuivataan hellästi mikrokuituliinalla.


Mitä eroa meidän eri diffuusereilla on keskenään?


Huurre ja Halla diffuusereissa on sisään rakennettuna erilaisia rauhoittavia ääniä. Diffuusereissa on mm. valkoista kohinaa (white noise), linnun laulua ja sadenmetsän ääniä. 


Kuura- bluetooth ja Sävel diffuusereissa on sisäänrakennettu kaiutin ja niissä on bluetooth toiminto. Voit kuunnella molempien laitteiden kautta esim. rentouttavaa musiikkia taikka äänikirjaa. 


Kuura-diffuuseri sammuu, kun sen vesi loppuu. Voit myös ajastaa sen sammumaan 2h tai 4h kuluttua.  Kuura-diffuuserissa on kaukosäädin, jolla sumun voimakkuutta voi säätää. Kaukosäätimellä voi säätää myös kaikkia muita Kuuran toimintoja kuten valojen väriä taikka kirkkautta. Kuura-diffuuserissa on myös jaksottainen sumutus toiminto, eli Kuura sumuttaa 10s ja on jälleen sumuttamatta 10s.


Utu, Havu ja Taival diffuuserit ovat pieniä mutta tehokkaita. Nämä matkakokoiset diffuuserit mahtuvat helposti mukaan mökille taikka hotelliin. Voit käyttää näitä matkakokoisia diffuusereita myös autossa, USB- liittimen avulla. Näiden diffuusereiden värivaloja ei voi säätää. Voit valita ovatko valot päällä vai pois.


Silmu ja Hiutale diffuusereissa voi valita joko vaihtuvat värivalot taikka pysäyttää valon toivomaansa väri valoon. Laitteet sammuvat, kun vesi loppuu. Laitteet jaksottaisella sumutoiminnolla: Kuura, Kuura-bluetooth, Havu, Silmu ja Sävel.


Laiteet sisään rakennetuilla äänillä: Halla ja Huurre


Laitteet, joissa bluetooth ja kaiutin: Kuura- bluetooth ja Sävel


Pienikokoiset/matkadiffuuserit: Utu, Havu, Taival


Laitteet kaukosäätimellä: Kuura ja Kuura - bluetooth


Diffuuserit joissa on lasikansi: Silmu ja Routa


DIffuuserit joissa keraaminen kansi: HiutaleJätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista