Norm. toimitus 1-4 päivää. Ilmainen toimitus yli 70€ tilauksiin.

Eteeristen öljyjen turvallinen käyttö

Miljoonat ihmiset käyttävät eteeriä öljyjä päivittäin hyvinvoinnin tukena sekä osana terveellistä elämäntapaa. Eteeriset öljyt ovat kuitenkin voimakkaita aineita ja voivat olla haitallisia, jos niitä ei käytetä huolellisesti.

Eteeristen öljyjen turvallinen käyttö:

  • Muista laimennus, kun käytät öljyjä hieronnassa tai ihonhoidossa. Lisää ruokalusikalliseen n.5 ml kasviöljyä(oliivi-, seesam-, manteli- ja aprikoosinkiviöljyä) pari 1-2 tippaa eteeristä öljyä.
  • Kasvojen höyryttämistä tai höyryhengitystä varten käytä pari tippaa pariin litraan kuumaa vettä.  
  • Kylpyveteen voit lisätä esimerkiksi öljyjä, sekoittamalla vaahtoavaa kylpyainetta ja eteeristä öljyä 5-10 tippaa. Voit tehdä kylpyvesi seoksen myös eteerisestä öljystä ja kasviöljystä.
  • Kotiisi saat upeita ja hoitavia huonetuoksuja difffuuserin käytön lisäksi suihkuttamalla eteerisiä öljyjä mattoon tai petivaatteisiin sekä käyttämällä tuoksukiviä.
  • Voit tehdä omia parfyymeja ja ”voimatuoksuja” oman maun mukaan sekoittamalla eteerisiä öljyjä pohjaöljyihin esim. 10ml 5-10ml. Tämän tarkoitukseen käytetään mm. roll on -pulloja
  • Ekologisen pyykkietikan voit tehdä käyttämällä väkiviinaetikkaa ja n. 10 tippaa eteeristä öljyä. Lisää pyykkietikka huuhteluainesäiliöön.
  • Loistavan yleispesuaineen voit tehdä sekoittamalla väkiviinaetikkaa ja eteerisiä öljyjä. Voit myös tehdä ekologisen ja kemikaalittoman seoksen käyttämällä OnGuard -yleispesuainetiivistettä tai Marius Fabre musta saippuaa.
  • Sanotaan, että diffusoinnissa optimaalinen käyttöaika öljyille on 30-60min päällä ja sitten saman verran pois ja takaisin päälle ja pois eli jaksottainen käyttö, jotta hermostomme ei turru. Tällöin eteeristen öljyjen terapeuttiset hyödyt pääset paremmin vaikuttamaan kehossamme.

Varoitukset

Eteeriset öljyt tulee laimentaa ennen kuin niitä käytetään iholla. Mutta mm. teepuuöljyä ja laventelia voidaan käyttää tarvittaessa suoraan iholla, mutta suositus on, että tehtäisiin laimennus pohjaöljyä käyttäen.

Varo eteeristen aineiden joutumista silmiin.

Älä käytä omin neuvoin sisäisesti. Osa öljyistä on kuitenkin rekisteröity mausteiksi ja ravintolisiksi, mutta suosittelemme konsultoimaan aromaterapeuttia tai aiheeseen perehtynyttä lääkäriä.

Olethan varovainen eteeristen öljyjen kanssa, jos olet raskaana tai imetät sekä jos käytät eteerisiä öljyjä vauvojen tai lemmikkien kanssa. Varmista aina, että lemmikillä on pois pääsy tilasta, jossa käytetään eteerisiä öljyjä. Öljyt eivät siis ole missään nimessä kielletty edellä mainituissa käyttäjäryhmissä, vaan sinun on hyvä kiinnittää huomiota öljyjen valintaan sekä käyttömäärään.

Pienten lasten ja vanhusten kanssa kannattaa muistaa maltillinen käyttö. 

Lähteitä ja luettavaa:

Essential Oil Safety - Robert Tisserand

https://tisserandinstitute.org/safety/

https://tisserandinstitute.org/safety-guidelines/  

https://tisserandinstitute.org/cats-essential-oil-safety/ 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista