Eteeriset öljyt palaneen ihon apuna

Aurinko hellii taas lämmöllään – ja vahingoittaa ihoamme näkymättömillä UV-säteillään. Kesällä ulkoillessa ja aurinkoisesta säästä nauttiessa on ihon suojaamiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Vahingolliset UV-säteet aiheuttavat ruskettumisen ja ihon palamisen lisäksi näkymättömiä vaurioita, jotka saattavat vaivata ja aiheuttaa terveyshuolia pitkänkin ajan päästä.

Helpoin tapa ihon suojaamiseen vahingollisilta UV-säteiltä on paksut ja tummat kankaat, varjossa tai sisätiloissa auringolta suojassa pysyminen sekä oikeanlainen aurinkosuojatuotteiden käyttö.

Suorassa auringonpaisteessa olemista kannattaa välttää paisteisimpina aikoina, eli noin kello 11–15 välillä, ja iho kannattaa suojata UV-säteiltä erityisesti silloin, kun UV-indeksi on 3 tai korkeampi.

Eteeriset öljyt rauhoittavat auringossa ärtynyttä ihoa

Joskus iho palaa aivan huomaamatta tai jopa varovaisuudesta huolimatta. Jos iho pääsee vaurioitumaan auringossa, voi oloa helpottaa muun muassa erilaisilla eteerisillä öljyillä.

Mitä tahansa eteeristä öljyä iholle ei kuitenkaan tule laittaa – varsinkaan suoraan laimentamattomana, vaan auringonpolttamiin tulee valita huolella juuri oikeanlaiset viilentävät ja ihoa hellivät tuotteet.

Hahtuvan eteeristen öljyjen valikoimasta auringonpolttamiin löytyy muutamakin eteerinen öljy.

Luonnostaan antibakteerinen teepuu on tunnettu iho-ongelmien helpottajana ja sitä voidaan käyttää ihon epäpuhtauksiin. Laventeliöljyllä on ihoa rauhoittavia ominaisuuksia ja se toimii oivallisesti pienten haavojen ja naarmujen hoitoon. Raikas, viileän minttuinen ja antibakteerinen piparminttuöljy saa ihon tuntumaan viileämmältä hellesäällä, mikä voi tuntua hyvältä ärtyneellä iholla.

Kaikkia näitä öljyjä voi käyttää auringossa ärtyneelle ja palaneelle iholle oloa helpottamaan.

Näin käytät eteerisiä öljyjä iholle oikein

Palaneen tai auringossa ärtyneen ihon hoidossa kannattaa olla erityisen tarkka, ettei vaurioitunut iho pääse ärtymään lisää. Vaikka eteeriset öljyt ovat luonnonmukaisia tuotteita, ei niitä tule käyttää sellaisenaan suoraan iholle mahdollisten yliherkkyyksien tai allergisten oireiden takia.

Käytä eteerisiä öljyjä ihonhoidossa sekoittamalla öljy laadukkaaseen pohjaöljyyn tai muuhun tuotteeseen. Vaurioitunutta ihoa eteerisillä öljyillä itsehoitaessa öljyjä voi sekoittaa myös esimerkiksi tuoksuttomaan perusvoiteeseen tai after sun -tuotteeseen (enintään 5–10 tippaa per 10 ml).

Levitä eteerinen öljy iholle varovasti ja ärtynyttä ihoa huolella hellien. Jos iho on pahoin palanut ja esimerkiksi vesikelloilla, käännythän tarvittaessa lääkärin tai apteekin henkilökunnan puoleen.

Kiinnostuitko Hahtuvan tuotteiden käytöstä ihonhoidossa? Kurkkaa Hahtuvan koko eteeristen öljyjen valikoima ja muut Hahtuvan verkkokaupan kauneus- ja ihonhoitotuotteet!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.