Eteeriset öljyt kesään

Kesä on täynnä lämpöä ja valoa 🌿 Mikä olisikaan ihanampaa kuin tuoda kesän tunnelma kotiin ja mökille eteeristen öljyjen avulla? Eteeriset öljyt eivät vain tuoksu ihanilta, vaan niillä on myös monia hyvinvointia edistäviä ominaisuuksia. Tässä blogitekstissä on vinkit kesään sopivista eteeristä öljyistä.

Sitruuna
Sitruuna on oikea kesän klassikko. Sen raikas ja pirteä tuoksu tuo mieleen aurinkoiset päivät ja kylmät juomat. Muistavatko muutkin lapsuudesta itsetehdyn sitruslimsan? Sitruunaöljyllä on monia hyödyllisiä ominaisuuksia. Se virkistää mieltä, parantaa keskittymiskykyä ja kohottaa mielialaa. Kokeile diffuuserissa tai tee oma kotisiivoussuihke lisäämällä muutama tippa sitruunaöljyä etikkaan ja veteen.

Laventeli
Laventeli on täydellinen kumppani rentouttaviin kesäiltoihin. Sen rauhoittava tuoksu auttaa lievittämään stressiä ja rauhoittamaan unta varten. Lisäksi laventeliöljy on erinomainen apu auringonpolttaman ihon hoitoon. Sen tulehdusta lievittävät ja ihoa rauhoittavat ominaisuudet auttavat vähentämään punoitusta ja kipua. Tipauta pari tippaa laventelia tyynylle ennen nukkumaanmenoa ja nauti rennosta tunnelmasta ennen nukahtamista.

Piparminttu
Piparminttuöljy on kesän viilentävä pelastaja. Sen virkistävä tuoksu auttaa viilentämään ja virkistämään kuumina kesäpäivinä. Piparminttuöljy on erinomainen valinta, kun tarvitset lisää energiaa. Voit hieroa laimennettua piparminttuöljyä ohimoille tai niskaan tai tai käyttää sitä diffuuserissa.

Eukalyptus
Eukalyptusöljy toimii hyvin kesän allergiakauteen. Sen puhdistavat ominaisuudet auttavat raikastamaan ilmaa ja helpottamaan hengitystä. Diffuuserissa käytettynä eukalyptusöljy tuo raikkautta kotiin ja auttaa hengittämään vapaammin.

Appelsiini
Appelsiiniöljy tuo kesän auringonpaisteen ja hedelmäisen ilon kotiisi. Sen makea ja hedelmäinen tuoksu piristää mieltä ja luo positiivisen ilmapiirin. Appelsiiniöljy sopii hyvin diffuuseriin, mutta voit myös lisätä sitä hierontaöljyyn tai vartalovoiteeseen tuomaan ihanaa tuoksua ja hyvinvointia iholle.

Eteeriset öljyt kesän tärkeimmissä hetkissä:

Pieniä kavereita riesana? Sekoita muutama tippa laventeli-, piparminttu- ja sitruunaöljyä pohjaöljyyn. Levitä iholle ennen ulkoilua – tämä toimii luonnollisena hyttyskarkotteena ja pitää inisevät kiusankappaleet loitolla. Huomioi, että sitrusöljyt ovat fototoksisia, joten niitä ei voi käyttää ihoalueilla, jotka altistuvat auringolle.

Rantasaunassa voit laittaa kiuluun tipan eukalyptusöljyä ja nauttia raikkaasta, hengitysteitä avaavasta tuoksusta.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.