5 keinoa käyttää eteerisiä öljyjä

Hahtuvan eteeriset öljyt ovat 100 % puhtaita luonnon tuotteita. Eteeriset öljyt tuova iloa ja luonnon hyviä vaikutuksia elämäämme monin tavoin. Eteerisiä öljyjä voi käyttää esimerkiksi rentoutumisen tukena tai karkottamaan iltapäiväväsymystä. Lisäksi niistä saa paljon hyötyjä ihon- ja kodin hoitamiseen. Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää monilla eri tavoilla, joten tässä on viisi ihanaa keinoa hyödyntää näitä luonnon aarteita arjessasi. 

Roll on -pullot

Roll on -pullot ovat kätevä ja helppo tapa kantaa eteerisiä öljyjä mukanasi minne ikinä menetkin. Ne ovat erityisen hyödyllisiä stressaavina hetkinä tai kun tarvitset nopeaa virkistystä. Voit levittää suosikkiöljyäsi ranteisiin, ohimoille tai niskan taakse. Esimerkiksi laventeliöljy auttaa rentoutumaan, kun taas piparminttuöljy virkistää ja antaa energiaa. Sekoittamalla muutamaa suosikkiöljyjäsi saat tehtyä henkilökohtaisen parfyymin tai voimatuoksun.

Laavakivikoru

Laavakivikoru on kaunis koruna, mutta myös erinomainen tapa nauttia eteeristen öljyjen hyödyistä koko päivän ajan. Laavakivi imee itseensä öljyä ja vapauttaa sen tuoksun hitaasti. Tämä tekee siitä loistavan valinnan henkilöille, jotka haluavat nauttia eteeristen öljyjen tuoksusta jatkuvasti ja toisaalta siten, että tuoksua vapautuu hiljalleen. Tipauta muutama tippa suosikki eteeristä öljyäsi laavakiveen, anna imeytyä ja nauti luonnollisesta tuoksusta, joka on mukanasi kaikkialla.

Ultraäänidiffuuseri

Ultraäänidiffuuseri on kätevä tapa tuoda eteeristen öljyjen tuoksu kotiisi. Se käyttää ultraääniaaltoja hajottamaan öljyn ja veden hienoksi sumuksi, joka leviää huoneeseen. Tämä ei ainoastaan levitä ihanaa tuoksua, vaan myös kostuttaa ilmaa, mikä voi olla erityisen hyödyllistä kuivina talvikuukausina. Kokeile esimerkiksi sitruunaöljyä aamuisin antamaan piristystä tai eukalyptusöljyä iltaisin hengitysteiden avaamiseen. Tutustu meidän suosituimpaan diffuuseriin – Kuuraan.

Passiivinen diffuuseri

Passiivinen diffuuseri on yksinkertainen ja tehokas tapa nauttia eteeristen öljyjen tuoksusta. Se ei tarvitse sähköä toimiakseen, joten se on täydellinen valinta niille, jotka haluavat vaivattoman ratkaisun. Huonetuoksun luomisen lisäksi se on näppärä laittaa myös esimerkiksi vaatekaappiin tuomaan ihanaa tuoksua puhtaisiin pyykkeihin. Yksinkertaisesti tiputa muutama tippa eteeristä öljyä passiiviseen diffuuseriin – se voi olla esimerkiksi keraaminen tai puinen –  ja anna öljyn haihtua luonnollisesti. Tämä luo huoneeseen lempeän tuoksun, joka kestää pitkään.

Inhalaattori

Inhalaattori on kätevä ja henkilökohtainen tapa käyttää eteerisiä öljyjä. Pieni ja kannettava inhalaattori mahtuu helposti taskuun tai laukkuun, joten voit käyttää sitä missä ja milloin tahansa. Täytä inhalaattori suosikkiöljylläsi ja hengitä syvään, kun tarvitset hetken rauhoittumista tai virkistystä. Tämä on erityisen hyödyllistä stressaavissa tilanteissa tai flunssakaudella, kun hengitysteiden avaaminen on tarpeen.

Eteeristen öljyjen käyttö on monipuolista ja helppoa, kun valitset oikean tavan nauttia niistä. Olitpa sitten kotona rentoutumassa, matkalla tai töissä, löydät varmasti itsellesi sopivan tavan hyödyntää näitä luonnon ihmeitä. Hemmottele itseäsi ja tuo luonnon hyvää oloa arkeesi näiden viiden keinon avulla!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.