Karethic puhdas ja se aito sheavoi

Mihin kaikkeen sitä käytetään?

Karehic puhdas sheavoi karitevoi

Sheavoi, toiselta nimeltä karitevoi, on luonnonkosmetiikassa usein käytetty raaka-aine. 

Tässä artikkelissa käymme läpi sheavoin salat ja yleisimmät käyttötavat. Sen lisäksi kerromme, mistä voit varmistaa tuotteesi laadukkuuden monipuolisten valikoimien viidakossa.

Sheavoi valmistetaan sheapähkinäpuun pähkinöistä ja sen ravitsevien ainesosien takia sitä käytetään laajasti kosmetiikkatuotteiden raaka-aineena. Sitä myydään myös sellaisenaan – eli niin sanotusti raakana.

Yleisimmin sheavoita käytetään monin erin tavoin ihon- ja hiustenhoidossa. Puhdas sheavoi sopii iholle sellaisenaan, mutta siitä valmistetaan myös voiteita ja balsameita ihonhoitoon mm. kosteus,-ja meikinalusvoiteita, hoitavia saippuoita, vartalo,-sekä hiustenhoitotuotteita.  Aito shea,-eli karitevoi on paras luonnosta löydetty kuivan ihon hoitaja, joka sopii koko perheelle.

Tässä muutamia neuvoja, mihin kaikkeen voit aitoa  sheavoita käyttää. Se on niin monipuolisen upea tuote, että se kannattaa pitää kaapissa aina.

 1) Perustuote ihon ravitsemiseen

Sheavoi on todellinen ihoa ravitseva ravintoainepommi!  Se soveltuu ympärivuotiseen käyttöön ihon hellimiseksi, mutta etenkin talvipakkasilla se on loistava valinta luottotuotteeksi kylpyhuoneen kaappiin. Sheavoi ei sisällä vettä, joten se on loistava pakkasvoide suojaamaan viimalta. Puhdas sheavoi on erikoisen ravitseva , kosteuttava ja pehmentävä , jonka vuoksi se soveltuu loistavaksi perustuotteeksi päästä varpaisiin. Se on myös atoopikkojen ja kuivaihoisten ja tuoksuherkkien luottotuote, koska on tehokas ja tuoksuton.  

Lisävinkki: Kokeile sheavoita tehokosteuttavana kasvonaamiona, raskausarpien ehkäisyssä tai kynsinauhojen tehohoitona.

2) Hierontaöljy lihasjumeihin ja rentoutumiseen

Sheavoi muuttuu lämmössä juoksevaksi, joten voit käyttää sitä hierontavoiteena lihasjumeihin. Juoksevan ja öljymäisen koostumuksen ansiosta sitä on helppo levittää, mutta sen lisäksi se rentouttaa ja ravitsee ihoa.

Lisävinkki: Lämmitä sheavoita käsissä ja käyttää kipeiden lihasten huollossa.

3) Huulten tehohoito
Oletko huomannut, miten monet huulirasvat saattavat pahentaa huulten kuivuutta ja rohtuneisuutta? Tällöin moni saattaa jäädä koukkuun huulivoiteiden käyttöön. Luonnollisista raaka-aineista valmistettu sheavoi auttaa kuivia huulia, koska se antaa ihon hengittää, samalla se ravitsee, korjaa ja uusii ihoa.

Lisävinkki: Sekoittamalla sheavoihin pienen määrän kahvinporoja voit tehdä sillä hellävaraisen huulten kuorinnan.  

4)  Herkälle ja ärtyneelle iholle turvallinen rauhoittaja

Tiesitkö, että puhdasta sheavoita voi jopa syödä! Näin ollen se on turvallinen ihonhoitotuote myös herkimmille ihoille – lapsille, atoopikoille, ihottumasta kärsiville ja muille iho-ongelmaisille.  Kokeile sheavoita auringonoton tai ihokarvojen ajelun jälkeen rauhoittamaan ärtynyttä ihoa. Miehille sheavoi sopii loistavasti parranajon jälkeen.

Lisävinkki: Kokeile sheavoita vauvan vaippaihotuman rauhoittamisessa.

5)  Ongelma-alueiden superhoitona

Sheavoituotteet ovat ravitsevia, mutta myös erityisen hellävaraisia.  Näin tuote toimii siis kuivan ihon pelastajana ja sitä kannattaa kokeilla tehohoitona ihon ongelma-alueille.

Lisävinkki: Hiero sheavoita kyynärpäille, polviin, käsiin ja muille kuiville iho-alueille.

7) Hiusnaamiona tehokosteutusta

Ihon lisäksi sheavoi ravitsee luonnollisesti myös hiuksia. Voit käyttää sheavoita hiusnaamiona ja tehokosteuttana rasittuneille hiuksille, jotka kaipaavat lisäkosteutusta. Silkkisen pehmeät hiukset sheavoin avulla!

Lisävinkki: Sipaise sheavoita kuiviin latvoihin käsien kautta siloittamaan pörröisyyttä.

Mistä tunnistat hyvän sheavoin? – Näillä vinkeillä löydät varmasti laadukkaan tuotteen

Niin kuin monessa muussakin, kuluttajille on nykyisin tarjolla paljon erilaisia vaihtoehtoja kauppojen tuotehyllyissä. Osa valitsee tuotteen kukkaron mukaan, toinen kauniin pakkauksen ja valveutuneimmat kuluttajat tarkastavat kriittisesti pakkausselosteen ja tuotteen sisällön.

Sheavoita valitessa kannattaa kuitenkin panostaa laatuun, sillä näin voit varmistat sen sisältävän kaikki halutut ravintoaineet, jonka takia sheavoita ensisijaisesti käytetään.

1) Sertifikaatti helpottaa kuluttajaa ostopäätöksissä  

Erilaiset sertifikaatit luonnonkosmetiikassa auttavat kuluttajaa tekemään helposti valintoja monipuolisen valikoiman viidakossa. Sertifikaattien myöntäjä valvoo ja tarkastaa mm. tuotteiden sisällöt ja niissä käytetyt raaka-aineet. Esimerkiksi Ecocert, luonnonkosmetiikan suurin ja tunnetuin sertifiointijärjestelmä –on luotettava . Ecocertilta löytyy      ( kuten muiltakin sertifiointitahohoilta )  COSMOS NATURAL ( luonnonkosmetiikka ) tai COSMOS ORGANIC                      ( luomukosmetiikka )logo.

2) Luomu raaka-aineiden pitoisuudet sisällysluettelossa

Sertifiointi takaa siis tuotteiden sisältämien raaka-aineiden olevan luonnollisia sekä sen, että ne sisältävät vähintään minimimäärän luomua.  Kannattaa kuitenkin tutustua sertifikaatin lisäksi myös tarkemmin pakkausselosteeseen, sillä mitä korkeampi luomuraaka-aineiden pitoisuus sen parempi.

Luonnonkosmetiikassa käytetään synteettisten, eli ihmisen valmistamien ainesosien, sijaan luonnosta peräisin olevia raaka-aineita. Luomukosmetiikassa nämä luonnolliset raaka-aineet eivät taas pelkästään tule luonnosta, vaan viljelyssä ei käytetä esimerkiksi synteettisitä lannoitteita tai torjunta-aineita.

Vastuullisimmat valmistajat ilmoittavat luomupitoisuudet tuotteissaan, jotta kuluttaja tietää kuinka puhtaita tuotteen raaka-aineet ovat.

 

3) Puhdistamaton tuote on ravintorikas  

Puhdistamaton sheavoi on laadultaan paras, koska silloin sitä ei ole millään tavalla käsitelty vaan se on raw. Suurin osa markkinoilla olevista sheavoista on puhdistettuja eli  väriltään valkoisia. Valkoinen sheavoi säilyy paremmin ja on edullisempaa.  Sheavoita hankkiessa kannattaa kuitenkin etsiä tuote, joka sisältää kaikki sen alkuperäiset ainesosat ilman turhaa käsittelyä. Kun tuotetta ei ole puhdistettu, se sisältää kaikki luonnolliset ravintoaineet ja hellii ihoa moninkertaisesti käsiteltyä paremmin.

Myös puhdistettu sheavoi voidaan myydä kuluttajalle luomulaatuisena, mikä saattaa hieman hämmentää kuluttajaa. Mikäli pakkauksesta tai tuotteen markkinointimateriaaleista ei ilmene, onko tuote raffinoitu, voit aina tarkastaa asian maahantuojalta tai tuotteen valmistajalta.

4) Reilu Kauppa takaa eettisyyden

Yksittäinen helppo keino tehdä vastuullisia kuluttajavalintoja on valita Reilun Kaupan tuote tavallisen tuotteen sijasta. Reilun kaupan tuotteissa viljelijöille maksetaan takuuhinta ja sen päälle Reilun kaupan lisä. Tämä tarjoaa viljelijöille mahdollisuuden parantaa toimeentuloaan ja vähentää köyhyyttä. Lisäksi suurtilojen työntekijöille maksetaan minimissään lakien mukaista palkkaa ja työntekijöillä tulee olla turvallisten työolojen lisäksi järjestäytymisoikeus. Lapsityövoiman käyttö ja pakkotyö ovat kiellettyjä. Reilun kaupan tuotteiden viljelijöille on myös asetettu tiukat ympäristökriteeri. 

4+1) Valmistettu puusta tippuneista pähkinöistä

Sheapähkinää ei tule kerätä suoraan puusta, vaan sen pitää itse tippua maahan, jonka jälkeen se voidaan poimia. Tällöin tuotteiden valmistuksessa käytetyt pähkinät ovat varmasti kypsyneet sisältäen kunnolla ravinteita ja se tuntuu myös tuotteen laadussa.

- Lähde: maahantuoja NATURELLEMENT 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista