Miksi hankkia diffuuseri? Mitä muuta se tekee kuin kosteuttaa ja päästää ihanaa tuoksua ilmoille?

Tähän on kerätty loistavia nippelitietoja diffuuserin sekä eteeristen öljyjen käytöstä!

Turvallinen tuoksutus:

Toisin kuin kynttilät tai perinteiset kemialliset ilmaraikastimet, diffuuseri vapauttaa ilmaan puhtaita molekyyleja, eikä kuormita ilmaa epäterveellisillä kemikaaleilla. Elektroniset diffuuserit eivät myöskään aiheuta samanlaista paloriskiä, niin kuin kynttilät. Diffuusereita käytettäessä voit itse valita kuhunkin tilanteeseen ja mielentilaan sopivan öljyn tai öljysekoituksen.

Stressin lievitystä:

Eteeristen öljyjen alalla käy kuhina ja paljon on tieteellisiä tutkimuksia tehty ja tehdään yhä lisää. Useat laboratoriotutkimukset osoittavat tiettyjen eteeristen öljyjen (mm. sitrusöljyt ja laventeli) lievittävän hoitohenkilökunnan stressiä ja vähentävän potilaiden ahdistusta.

Uni:

Eteerisillä öljyillä on rentouttavia ominaisuuksia, jotka auttavat kaiken ikäisiä ihmisiä rentoutumaan, nukahtamaan nopeammin ja nukkumaan paremmin. Monissa Hahtuvan diffuusereissa on ajastin, ja se auttaa sinua säästämään kallisarvoisia öljyjä nukkuessasi. Ajastimella varustettuja ovat Kuura ja Huurre.

Ruokahalun hillintä:

Eteeristen öljyjen käyttö diffuuserissa stimuloi aisteja ja esimerkiksi ruokahalun hillitsemiseksi voidaan käyttää piparminttuöljyä. Piparminttuöljy voi hillitä ruokahalua käynnistämällä kylläisyysreaktion kehossa.

Bakteerit ja homeet:

Kun eteeriset öljyt diffusoidaan ilmaan, ne hajottavat vapaita radikaaleja. Vapaat radikaalit edistävät mm. haitallisten bakteerien kasvua. Useiden eteeristen öljyjen on todettu olevan antibakteerisia esim. eukalyptus, ravintsara, teepuu. Samoin hometta vastaan voi taistella öljyillä ja tähän tarkoitukseen sopivat mm. inkivääri, teepuu, timjami, neilikka. 

Flunssa ja tukkoisuus:

Diffuuseri on ihanteellinen flunssan ja muun tukkoisen olon helpottaja. Erilaiset markkinoilla olevat tukkoista oloa helpottavat voiteet perustuvat juuri siihen, että ne päästävät ilmaan tukkoisuutta helpottavaa höyryä, vaikka se hierotaan paikallisesti rintaan tai niskaan. Diffuuserin avulla käyttäjä voi itse hallita hoitavan höyryn voimakkuutta vaihtelemalla esim. eukalyptysöljyn määrää. Ravintsara ja Floramen Composition Respiratoire ovat myös mahtavia öljyjä tähän tarkoitukseen. 

 

Hyttystenkarkoitus:

Hyttystenkarkoitukseen käytetään usein järeitä keinoja, myrkyllisiä kemikaaleja, jotka voivat olla haitallisia etenkin lapsille ja kotieläimille. Diffuuserin avulla voit ottaa käyttöön luonnonmukaisen hyttystenkarkoitus -menetelmän. On osoitettu, että lukuisat eteeriset öljyt toimivat taistossa hyttysiä vastaan. Tällaisia on mm. sitronella, sitruuna-eukalyptus, laventeli, piparminttu, kissanminttu, teepuu ja salvia.

 

Kognitiivinen toimita:

Vaikuttaa positiivisesti kognitiivisiin toimintoihin. Eteeristen öljyjen diffusoinnilla on osoitettu olevan kognitiivista toimintaa parantavia vaikutuksia. Useat eteeriset öljyt vaikuttavat meihin rauhoittavasti, auttavat meitä keskittymään, parantavat tarkkuutta tai nostavat mieltä ja piristävät.  

 

Siitepölyallergia: 

Kausiluonteista siitepölyallergiaa voi myös lievittää diffusoimalla ilman laventelia, piparminttua, sitruunaa, eukalyptusta. Näillä edellä mainituilla öljyillä on todettu olevan siitepölyallergiaa helpottavia vaikutuksia. Laventeliöljy ja sitruuna ovat luonnon antihistamiineja, piparminttu taas on vahva ja raikas öljy, joka avaa tukkeutuneet poskiontelot tehokkaasti, eukalyptuksen eteerinen öljy taas avaa nenäontelot ja keuhkot, mikä parantaa luonnollisesti verenkiertoa ja vähentää allergioiden oireita

 

    Pikainfoa voit myös lukea täältä 

    Mutta muista ottaa muut huomioon diffusoidessa! Muista, että lapset, vanhukset ja eläimet ovat herkempiä öljyille. 

    Tähän ei ole kerätty tieteellisiä artikkeleita, mutta lukuisia artikkeleita voit löytää osoitteesta https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/ hakusanoilla essential oil + bacteria, fungi, lavender, citron, clove, thyme, anti-inflammatory, stress, depression, anxiety...

    Jätä kommentti

    Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista